0

Στο Τμήμα Χημείας της Σχολή Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Χημείας ο Δρ. Μιχάλης Εμ. Χάλαρης μετά την την αποχώρησή του ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του ως ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Μιχάλης είναι μέλος του Συλλόγου Παλαιμάχων Πρωταθλητών του Π.Α.Ο και έχει μία εξαιρετική οικογένεια, ιδιαίτερα αγαπητή στο Φιλώτι.

Το εκλεκτορικό σώμα και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου προχώρησαν στην εκλογή με απόλυτη ομοφωνία μετά από την θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, αξιολογώντας όχι μόνο την επιτυχημένη του επαγγελματική διαδρομή αλλά και το επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο.

Όπως επισημάνθηκε κατά την ορκωμοσία ο συνδυασμός θεωρητικής και επιστημονικής κατάρτισης από τη μια και πρακτικής πολιτικής και διοικητικής εμπειρίας από την άλλη, είναι στοιχεία απολύτως χρήσιμα για το έργο του σύγχρονου ακαδημαϊκού δασκάλου.

Μέχρι σήμερα έχει επιδείξει έντονη ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα και πλήθος δημοσιευμένων εργασιών, του έχει ανατεθεί καθηγητικό-διδακτικό έργο σε ΑΕΙ, στο ΙΝΕΠ του ΕΚΔΔΑ και στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Διετέλεσε, επίσης, ειδικός εμπειρογνώμονας της ΕΕ σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και μέλος σε διεθνείς οργανισμούς.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, αναδεικνύοντας, κατά τα τρία έτη της θητείας του (2009-2012), τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Πράσινης Χημείας.

Ο Μιχάλης Χάλαρης έχει έντονη πολιτική ενασχόληση, ήταν το 2015 υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων και το 2019 .

Η ένταξη του Κυκλαδίτη ακαδημαϊκού και πολιτικού στην επιστημονική κοινότητα της Επιστήμης της Χημείας της Ελλάδας και διεθνώς και στο διδακτικό δυναμικό του Τμήματος Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην μέχρι τώρα διαδρομή του.

Συγχαίρουμε τον αγαπητό Πρωταθλητή μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και εις ανώτερα.

 

Το NBA out και η win-win κατάσταση για Παπαπέτρου και Παναθηναϊκό

Previous article

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα τον Πέρι

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.