0

Ντροπιαστικές ήττες, αποτυχία εξόδου στην ευρώπη αλλά και μία διοίκηση που δεν πράττει τα βασικά, έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, από την οποία πρέπει να βγει και να ορθοποδήσει.

Η περσινή σεζόν για το ”Τρυφίλλι” ήταν καταστροφική από πολλές απόψεις. Η αποτυχία εξόδου της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια για ακόμα μια χρονιά ήταν αυτή που πλήγωσε ακόμα περισσότερο τον εγωισμό της ομάδας, η οποία προσπαθεί να βγει απο αυτό το αδιόξεδο και να βρει τον παλιό της χαρακτήρα εντός και εκτός συνόρων.

Στην όμαδα φέτος ήρθε ένας προπονητής ο οποίος διαθέτει σίγουρα μεγάλη εμπειρία, η οποία μπορεί να εμπνεύσει τον κάθε ποδοσφαιριστή. Ωστόσο η στασιμότητα στα μεταγραφικά ίσως ελλοχεύει κινδύνους στην ομοιογένεια της ομάδας, καθώς θα ήταν ιδανικό στην προετοιμασία της ομάδας να βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, για βρεθεί η χημεία που αποτελεί και αυτή ζητούμενο τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς, δεν ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να κάνει τουρισμό, καθώς αν το επιθυμούσε, θα είχε βρει μία ομάδα εκτός ευρωπαϊκών συνόρων (όπως έκανε απο το 2013 εως το 2016 στην Αλ-Νασρ) για να το πραγματοποιήσει και να βγάλει και αρκετά περισσότερα χρήματα. Στόχος του Σέρβου τεχνικού είναι να επανέλθει δυναμικά στην προπονητική του ευρωπαϊκού επιπέδου και να οδηγήσει το ”Τριφύλλι” ψηλά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Η βοήθεια που πρέπει να έχει απο την διοίκηση της ομάδας είναι ένας τομέας που θα κρίνει πολλά. Όντας προπονητής μιας ομάδας πρέπει να νιώθεις και να έχεις κοντά ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε παροτρύνουν ωστέ να κάνεις πάντα το καλύτερο. Το μεγάλο ερώτημα, είναι αν αυτό φέτος θα πραγματοποιηθεί ή αν για ακόμα μια χρονία η διοίκηση θα είναι απόμακρη απο τα κοινά της ομάδας.

Την σεζόν 2021/2022, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να διαγράψει όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων ετών και να δημιουργήσει μια βάση για το μέλλον, ωστέ η ομάδα να μεγαλώσει και να βρει την παλιά της αίγλη, καθώς αυτά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια απο τους ”Πράσινους” είναι απογοητευτικά και βγάζουν μία εικόνα αποσύνθεσης.

Η ερχόμενη σεζόν επομένως, αποτελεί την ευκαιρία για το ολικό restart του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και μένει να δούμε πως ολόκληρος ο σύλλογος θα κινηθεί με σκοπό να το πραγματοποιήσει.

 

 

πηγή: footballhousegr.blogspot.com

“Ιδιαίτερα” του Γιοβάνοβιτς στον Αθανασακόπουλο

Previous article

Παρασκήνιο: Δεκαπεντάλεπτη συνομιλία Κουρμπέλη-Γιοβάνοβιτς!

Next article

You may also like