0

Ο Δημήτρης Πρίφτης απέδειξε σε 2 ώρες γιατί είναι η καλύτερη φετινή «μεταγραφή» του Παναθηναϊκού, ανεξάρτητα αν πετύχει ή όχι στην ομάδα.

Σοβαρότατος, ειλικρινής και με… άγνοια κινδύνου!

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν ξέρω αν θα πετύχει στον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει, ειδικά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από πέρυσι. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα πως αποτελεί την καλύτερη «μεταγραφή» των «πράσινων» τη φετινή χρονιά.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είδα έναν προπονητή να «κάθεται» απέναντι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, να τον κοιτάζει χωρίς περιστροφές στα μάτια και να του απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια ΣΕ ΟΛΑ τα ερωτήματα που τον «βασανίζουν» αυτό το καλοκαίρι, γύρω από το σχεδιασμό της ομάδας. Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς μιζέρια, χωρίς υπεκφυγές! Πραγματικά, σε ένα σημείο, με είχε καθηλώσει σε τέτοιο βαθμό η ειλικρίνεια με την οποία απαντούσε για παίκτες και για το σκεπτικό του στην προσπάθεια δημιουργίας του ρόστερ, που ένιωσα πως δεν είναι συνέντευξη, αλλά μια… παρεΐστικη κουβέντα.

Και το τονίζω αυτό για να καταλάβουμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν προπονητή και άνθρωπο που δεν θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Λέει και εξηγεί τα πράγματα όπως είναι και χωρίς περιστροφές. Γι’ αυτό και οι λέξεις «οικονομικό πλαίσιο» είχαν γίνει μόνιμες στο στόμα του στο ξεκίνημα, για να δώσει σε όλους να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν επιτέλους πως τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα.

Παράλληλα, είδα κι έναν προπονητή σοβαρό, με συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένο τρόπο που θα προσπαθήσει να το εξυπηρετήσει με τα υλικά που θα έχει στα χέρια του. Ξέρει ότι έχει να κερδίσει αρκετά στοιχήματα (με βασικότερο αυτό του Πέρι, τον οποίο πιστεύει πολύ για τη θέση του point guard), αλλά στο μυαλό του γνωρίζει ήδη πως να το κάνει. Μέσα από την ομάδα και την ένταξη σε αυτή κάθε κομματιού της. Αν καταφέρει να κάνει τους πάντες να παίζουν για να αξιοποιήσουν και τον… διπλανό τους, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι σε καλό δρόμο.

Εύκολο δεν είναι… Κάθε άλλο! Οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Και σίγουρα όλα όσα ανέλυσε με απόλυτη ειλικρίνεια, ίσως να του γυρίσουν και… μπούμερανγκ, αν κάποια στιγμή στραβώσει το πράγμα. Γιατί θα χρησιμοποιηθούν εναντίον κάποια από αυτά που είπε. Μια μερίδα του κόσμου, αλλά και από εμάς, έτσι είναι δυστυχώς. Ακόμα κι αν δεν πετύχει σε αυτόν τον «ιδιαίτερο» Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Πρίφτης, πάντα θα πιστεύω ότι είναι η ιδανική λύση για τη συγκεκριμένη περίοδο και πως αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στη φετινή ομάδα, στην προσπάθεια για κάτι αρκετά καλύτερο από πέρυσι στην Ευρώπη.

Ας δούμε, όμως και αρκετά από τα πράγματα που ξεκαθάρισε μια και καλή ο Δημήτρης Πρίφτης.

Καταρχάς, ανέλυσε το σκεπτικό της δημιουργίας του φετινού ρόστερ, που κάποιοι δεν μπορούσαν ή ήθελαν να συνειδητοποιήσουν. Αναφέρθηκε στο στενό οικονομικό πλαίσιο που υπήρχε και την αναγκαιότητα του ελληνικού στοιχείου, από τη στιγμή που στην Ελλάδα επιτρέπονται μόνο 6 ξένοι.

Είναι ξεκάθαρο πως η απώλεια του Ντίνου Μήτογλου τον «πόνεσε» πολύ, καθώς δεν είχε την ευκαιρία να προλάβει να μιλήσει μαζί του, αλλά και γιατί θεωρούσε πως αγωνιστικά θα του έλυνε τα χέρια στην κομβική -για τον τρόπο που θέλει να παίξει- θέση “4”. Χαρακτήρισε «μεγάλη απώλεια» την αποχώρησή του και φάνηκε να πιστεύει πως μαζί του θα έκανε ένα ακόμα αγωνιστικό άλμα. Η απώλεια αυτή, άλλωστε, έφερε και την αναγκαιότητα παραμονής του Ιωάννη Παπαπέτρου, όπως είπε. Με τα νέα συμβόλαια του αρχηγού και του Νέντοβιτς, αλλά κι αυτό που υπήρχε με τον Παπαγιάννη να καλύπτουν σχεδόν το μισό μπάτζετ.

Στο «καυτό» θέμα του Μάριο Χεζόνια, ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κροάτη και έκανε κατανοητό πόσο πολύ τον ήθελε στην ομάδα, θεωρώντας πως θα τον αξιοποιούσε στο έπακρο από τη θέση “4”, χάρη στο ταλέντο και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που διαθέτει. «Θα μας άλλαζε επίπεδο η παρουσία του» είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε πως τα χρήματα που του πρόσφεραν δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική του αξία, αλλά και πάλι ήταν υπέρβαση για το πλάνο “έσοδα-έξοδα” λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης με την ομάδα και τον κόσμο. Μάλιστα, ανέφερε πως μετά από μια κουβέντα μιας ώρας που είχε μαζί του και του εξήγησε τον ρόλο του, έκλεισε το τηλέφωνο αισιόδοξος για την τελική έκβαση της υπόθεσης, η οποία όμως δεν ήρθε. Άφησε πάντως ορθάνοιχτες τις πόρτες σε περίπτωση που ο Χεζόνια αλλάξει άμεσα γνώμη.

Για τις επόμενες κινήσεις και το μεγάλο θέμα του point guard που απασχολεί και τον κόσμο, επιβεβαίωσε όσα γράφαμε για την απόκτηση ενός Ευρωλιγκάτου 4αριού (με καλό σουτ και που θα μπορεί να κατέβει και στο 3), αναγνωρισμένης αξίας, τονίζοντας πως ο Χέιζ ανταποκρίνεται στα θέλω του παρότι δεν έχει το ταλέντο του Χεζόνια, αλλά και ενός Έλληνα σέντερ (πιθανότατα ο Καββαδάς).

Αναφερόμενος στο ζήτημα του point guard είπε κάτι σημαντικό. «Με τη δουλειά που θα κάνουμε θα ανατρέψω το σκεπτικό ότι μας λείπει ένας γκαρντ εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας». Στάθηκε στη συνέχεια στην επιλογή του Πέρι, αλλά και τον Μέικον, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον πρώτο: «Τον ξέρω από τη VTB έχει ανοδική διαδρομή κάθε χρόνο, ταιριάζει με τη δικιά μου. Είναι αγωνιστής, έχει χαρακτήρα. Μπορεί να γίνει παίκτης Ευρωλίγκας. Εξαρταται από τον ίδιο, από εμένα, από τους συμπαίκτες του. Στόχος να τους κάνουμε να αποδώσουν περισσότερο από ότι κοστίζουν».

Διαφώνησε επίσης με τον… κακό χαμό που γίνεται με τον Μπρέι, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα πάει να πάρει παίκτη που θα είναι αμφίβολο αν θα προσφέρει περισσότερα από τον Αμερικανό (όπως ο Ουόλτερς για παράδειγμα) απλά για να πάρει, από τη στιγμή που και το οικονομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο. Το άφησε ωστόσο ανοιχτό σαν ενδεχόμενο να γίνει κάτι, αν παρουσιαστεί μια ευκαιρία που να ταιριάζει απόλυτα στα θέλω του μέα στον επόμενο μήνα.

Άφησα για το τέλος όσα είπε για την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό τη δεδομένη στιγμή. Ήταν μια απόφαση ψυχής, όπως χαρακτηριστικά είπε. Μια επιθυμία που είχε πάντα, καθώς «τη θεωρώ την απόλυτη επιβεβαίωση της προσπάθειας σε έναν επαγγελματικό χώρο (…) Μυρίζει μπάσκετ εδώ μέσα!». Πρόσθεσε επίσης πως ο κόσμος θα βλέπει μια ομάδα με σθένος, με κίνητρο. Μια ομάδα που θα παίζει μαζί, που θα έχει το στοιχείο της πάσας και θα βγάζει σκληράδα στην άμυνα.

 

 

 

πηγή: onsports.gr

Ο λόγος αποχώρησης του Χεζόνια!

Previous article

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τη μεταγραφή Βαράν από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.