0

Η στάση του Παναθηναϊκού στις προτάσεις που ήρθαν για Χατζηγιοβάνη – Μαουρίσιο, δείχνει ότι κάτι αλλάζει στο τριφύλλι.

Η αγωνιστική πτώση του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει την δυνατότητα να πουλάει τους παίκτες του σε τιμή τουλάχιστον της αξίας τους. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που έφευγαν από την ομάδα χωρίς να φέρνουν έσοδα, η έφερναν ένα πολύ μικρό ποσό. Αυτό ήταν αποτέλεσμα κυρίως των οικονομικών προβλημάτων που είχε η ομάδα με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να βγει στην αγορά και να μάθει να πουλάει.

Τα δύο όχι που είπε φέτος ο Παναθηναϊκός για τον Χατζηγιοβάνη και τον Μαουρίσιο δείχνουν ότι αυτό θέλει να αλλάξει. Και για μένα και στις δύο περιπτώσεις σωστά έπραξε. Ο Μαουρίσιο έφερε μία πρόταση στις 29 Αυγούστου. Με ένα ποσό που έφθανε τις 400.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό.! Όσο για τον μάνατζερ του παίκτη θα εισέπραττε συνολικά παραπάνω από το ποσό που θα εισέπρατε ο Παναθηναϊκός! Η πρόταση ήρθε από την Νταμάκ ο παίκτης θα έπαιρνε ένα μεγάλο συμβόλαιο που θα έφθανε συνολικά τα 2,8 εκ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός είπε όχι για δύο λόγους. Πρώτον διότι η πρόταση ήρθε την τελευταία στιγμή και μέσα σε δύο ημέρες δεν ήταν δυνατόν ο Γιοβάνοβιτς να βρει τον αντικαταστάτη του ούτε ήθελε αυτό να το κάνει στην περίοδο των ελεύθερων παικτών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στις 29 Αυγούστου ήταν ανοιχτό το θέμα Παλάσιος ακόμα οπότε θα ήταν πλήγμα για την ομάδα να χάσει και έναν εκ των βασικών μέσων και να μην κατάφερνε στο τέλος να έπαιρνε και το εξτρέμ που ήθελε ο προπονητής.

Ο δεύτερος λόγος που είπε όχι ο Παναθηναϊκός είναι το ποσό που δεν ήταν ποσό που να λες δεν μπορώ να το αρνηθώ. Σε άλλες χρονιές ειδικά το 2017 πιστεύω ότι ο Μαουρίσιο θα είχε δοθεί και η ομάδα θα είχε γλιτώσει το συμβόλαιό του. Τώρα δεν έγινε διότι εκτός των άλλων ο εκπρόσωπος του παίκτη φάνηκε να κοροϊδεύει με την πρόταση που έφερε στην ομάδα, που ήταν μικρότερη από την δική του προμήθεια(!!), ενώ την έφερε και την τελευταία στιγμή λες και μιλάγαμε για τον Μπεχ ! Ενας εκπρόσωπος που όπως έγραψε ο Κώστας Μανωλιουδάκης πήγε να χωθεί και στην περίπτωση Βιτάλ και η Κορίνθιανς ζήτησε για να προχωρήσει η μεταγραφή να βγει από την υπόθεση ο συγκεκριμένος μάνατζερ και έτσι έγινε. Τόσο αξιόπιστος είναι και στην Βραζιλία….

Πάμε στην περίπτωση Χατζηγιοβάνη. Θυμάμαι όταν ήμουνα στην Ολλανδία φίλοι του Παναθηναϊκού να μου στέλνουν μηνύματα και να μου γράφουν: «Τάσο ο Χατζηγιοβάνης δεν είναι Ολλανδία έχει πουληθεί στην Αλτάι και εσύ δεν λες τίποτα». Τους εξηγούσα ότι αυτό δεν ισχύει ότι δεν έχει πουληθεί κανένας Χατζηγιοβάνης και ότι θα ερχόταν στην Ολλανδία για να ενταχθεί με την ομάδα όπως και έγινε. Περάσαμε ένα 15ημερο με όλο τον κόσμο να επηρεάζεται από κάποιους που ζουν για να πουλάνε μόνιμα διχόνοια με αυτά που γράφουν και λένε. «Πάει και ο Χατζηγιοβάνης έφυγε στην Αλτάι και εσείς δεν λέτε τίποτα» ήταν το μόνιμο σχόλιο. Εχουμε 4 Σεπτεμβρίου και ο Χατζηγιοβάνης είναι ακόμα παίκτης του Παναθηναϊκού . Ο λόγος; Η άρνηση του Παναθηναϊκού να δώσει τον παίκτη με ποσό κάτω από την ρήτρα 1,5 εκ. ευρώ. Η Αλτάι πρότεινε στον Παναθηναϊκό να τον πάρει με λιγότερα χρήματα πρότεινε ακόμα και την καταβολή του ποσού σε πολλές δόσεις. Εισέπραξε όχι και στα δύο διότι πολύ απλά ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να πουλήσει τον διεθνή εξτρέμ. Αν ήθελε να τον πουλήσει θα έλεγε ναι στο 1,3 η στην καταβολή πολλών δόσεων και ο παίκτης θα ήταν ήδη στην Αλτάι.

Και οι δύο περιπτώσεις μου δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στο τομέα πωλήσεων αλλά φυσικά θέλει δουλειά πολλή για να μάθει ο Παναθηναϊκός να πουλάει τους παίκτες πάνω η τουλάχιστον σύμφωνα με την αξία τους. Φέτος έγινε ένα βήμα μπροστά και αν η ομάδα πάει καλά και παίξει και την επόμενη περίοδο στην Ευρώπη( για μένα αυτό είναι το αυτονόητο και όχι στόχος) τότε επιτέλους ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να πουλάει -όταν χρειάζεται- σε τιμές που θα αξίζει να πουλήσει.

Θα μου πει κάποιος : «Ναι ρε Τάσο αλλά δεν ήταν προτιμότερο να πάρει κάτι τώρα από τους δύο παίκτες από το να τους χάσει ελεύθερους το ερχόμενο καλοκαίρι;». Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη. Πρώτον περιμένουμε τις συζητήσεις με τον Χατζηγιοβάνη με στόχο την ανανέωση του συμβολαίου του. Δεύτερον φυσικά από το να χάνεις έναν παίκτη ελεύθερο είναι προτιμότερο να βάζεις ένα ποσό στο ταμείο αλλά όχι να αφήνεις την ομάδα γυμνή για να βάλεις ένα ποσό στο ταμείο. Και ότι έγινε αυτό το καλοκαίρι δείχνει ότι η πρόθεση της ομάδας είναι αυτό να το αλλάξει. Και να μάθει να πουλάει και να βάζει το αγωνιστικό συμφέρον πάνω από το οικονομικό όφελος από οποιαδήποτε πώληση. Πλέον αυτό μπορεί να το κάνει και είναι σημαντικό.

*Τον Γενάρη αν ο Μαουρίσιο φέρει μία πρόταση μπορεί να φύγει διότι θα μένουν και έξι μήνες μέχρι την λήξη του συμβολαίου του. Τότε όμως ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσει διότι θα έχει κάνει μία προεργασία. Επίσης θεωρώ ότι ο Μαουρίσιο είναι πάνω από όλα επαγγελματίας έχει και προσωπικότητα και θα είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις του και δεν θα επηρεαστεί από το γεγονός ότι δεν πήγε στην ομάδα που του έδινε ένα πολύ μεγάλο ποσό.

*Τελικά οι Κύπριοι που τον ξέρουν καλά είχαν δίκιο. «Ο Ιβάν θα σας βγάλει την ψυχή στις μεταγραφές θα κόψει πολλούς παίκτες μέχρι να αποφασίσει αλλά στο τέλος θα πάρει καλούς παίκτες». Αυτό μου είχαν πει από τον Ιούνιο και το είδαμε στην πράξη. Αυτό που μένει να δούμε είναι να φτιάξει την ομάδα με τους νέους παίκτες μέσα. Δεν θα γίνει με την μία αλλά σιγά-σιγά. Ο κόουτς θα εντάξει τις μεταγραφές που ήρθαν στο τέλος δίνοντας αρχικά λίγο χρόνο και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο. Αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα είναι τα αποτελέσματα και τις νίκες στην αρχή για να μπορεί ο Γιοβάνοβιτς με ηρεμία να φτιάξει την ομάδα όπως την θέλει αυτός και να μην έχει σχέση με αυτό το χάλι που βλέπαμε πέρυσι στο γήπεδο.

Πηγή: sdna.gr

 

 

Αυτό είναι το ποσό που θα εισπράξει ο Μπρινιόλι

Previous article

Νέα τρομερή εμφάνιση Χεζόνια με Ούνικς

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.