0

Αλλαγές σε εργασία, εστίαση και μετακινήσεις

Ο κρίσιμος παράγοντας που θα συγκρατήσει ή όχι τα κρούσματα και θα οριοθετήσει την αύξησή τους είναι η εφαρμογή των μέτρων για τους κλειστούς χώρους. «Αν τα μέτρα εφαρμοστούν σωστά, δεν αναμένουμε καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες του περσινού Οκτωβρίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες, μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2022, οι πολίτες που έχουν ανοσία, φυσική διά της νόσησης ή μέσω του εμβολιασμού, θα απολαμβάνουν την καθημερινότητα χωρίς ελέγχους και έχοντας ελεύθερη είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους, τόσο εργασιακούς όσο και ψυχαγωγίας και άθλησης. Διαβατήριο για την ελεύθερη πρόσβαση παντού αποτελεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού (ή νόσησης).

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα είναι «δέσμιοι» ασφυκτικών ελέγχων για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υποβάλλονται σε ένα ή δύο – ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται – rapid τεστ την εβδομάδα. Το τεστ θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου – 10 ευρώ ανά τεστ. Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης δικαιούται να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι.

Οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν. Το ίδιο και οι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης. Έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης ή του χώρου αθλητισμού με την εφαρμογή covid free app. Σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία, θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Τα μέτρα αφορούν και τις μετακινήσεις προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω στα αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, επιτρέπεται πλέον εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε μοριακό έλεγχο εντός 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους, είτε σε rapid test εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Τον Ιβάν και τα μάτια σας!

Previous article

Ουάιτ: «Θα δουλέψω για να γίνω καλύτερος» (pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.