0

Ο Μιχάλης Λεάνης απομακρύνθηκε  με απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου.

Έκπληξη πρώτου μεγέθους σημειώθηκε στον Bwin ΣΠΟΡ FM, αφού ένας από τους πιο γνωστούς παραγωγούς του σταθμού, ο Μιχάλης Λεάνης, δεν ανήκει πια στο δυναμικό του.

Ο Λεάνης ενημερώθηκε ότι διακόπτεται η συνεργασία του με το ραδιόφωνο, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος της απόλυσης του.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του δημοσιογράφου, ο οποίος on air ανέφερε στον αποχαιρετισμό του πως η απόφαση για την απομάκρυνση του ελήφθη προσωπικά από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος προανήγγειλε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους που οφείλεται αυτό.

Ο Λεάνης κατήγγειλε ότι πιέστηκε από την ιδιοκτησία του σταθμού να υιοθετήσει συγκεκριμένη γραμμή και άφησε να εννοηθεί ότι εκείνος δεν το δέχτηκε και για αυτό δρομολογήθηκε η αποπομπή του.

Επιπλέον, έκανε λόγο για έλλειψη εκτίμησης από την πλευρά του Αλαφούζου στους ανθρώπους που καθιέρωσαν τον σταθμό και τόνισε ότι σταδιακά όλοι περιθωριοποιήθηκαν ή έφυγαν.

Ο Λεάνης εργαζόταν στον Bwin ΣΠΟΡ FM από το 1996, σχεδόν από την αρχή του σταθμού και μαζί με τον Μπάμπη Χριστόγλου, παρουσίαζαν τη μεσημεριανή εκπομπή από τις 14:00 μέχρι τις 16:00.

Ο Λεάνης συνεχίζει την παρουσία του στα ερτζιανά μέσω της συχνότητας του «Αθήνα 9,84».

O Λεάνης ανέφερε στην αποφώνηση του:

«Για να πω αυτά που πρέπει να πω, μου άρεσε πάντα να μιλάω με ειλικρίνεια και να λέω αυτά που αισθάνομαι και νιώθω. Εγώ πέρασα σήμερα από το στούντιο για να χαιρετήσω. Δεν πιστεύω στο κλείσιμο κύκλων, παρά μόνο όταν γίνεται από τους φυσικούς πρωταγωνιστές. Όταν υπάρχουν παρεμβάσεις, δεν μιλάμε για κλείσιμο κύκλου, μιλάμε για παρέμβαση.

Το λέω γιατί η απόφαση να σταματήσω δεν ήταν της διεύθυνσης, αλλά του ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζο. Αυτός αποφάσισε την απομάκρυνση μου, χωρίς φυσικά να μου κοινοποιήσει τους λόγους και τις αιτίες.

Από εδώ και πέρα, τη λύση της συνεργασίας και τα περαιτέρω θα τα επιλύσει η ελληνική δικαιοσύνη, για να έχουμε τα πράγματα με τη σειρά τους.

Εγώ θέλω να πω πως αν κάποιοι έψαχναν στο πρόσωπο του Μιχάλη Λεάνη κάποιον που θα λέει ότι θέλουν ή να ακούν τα αυτιά τους ότι θέλουν, ας το ψάξουν σε άλλο κτίριο.

Εγώ μεγάλωσα και ανδρώθηκα στο μικρόφωνο με τις αρχές του ΣΠΟΡ ΦΜ. Εδώ και χρόνια γίνεται μία προσπάθεια από τους ανθρώπους του ΣΠΟΡ ΦΜ ο σταθμός να κρατήσει τον χαρακτήρα και τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Όταν αγοράζεις κάτι και δεν εκτιμάς τους πυλώνες αυτού του δημιουργήματος, θεωρώ ότι η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.

Γιατί πριν από μένα προηγήθηκε ο Γιώργος Χελάκης, ακολούθησε ο Γιώργος Δήμας που καθαιρέθηκε, παρότι η αρχική συμφωνία ήταν να μείνει για τρία χρόνια στο τιμόνι του σταθμού. Λίγο στο περιθώριο ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος δεν έκανε πρόγραμμα. Αυτό είναι έλλειψη σεβασμού. Όπως θεωρώ έλλειψη σεβασμού να αποψιλώνεις τον Μπάμπη Χριστόγλου από το βασικό συνεργάτη του επί 18 χρόνια.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω για αυτή την εξαιρετική διαδρομή, τον Γιώργο Χελάκη που με εμπιστεύτηκε, τον Γιώργο Δήμα που με στήριξε, τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο που μοιραστήκαμε για εννιά χρόνια το ίδιο γραφείο. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν για 21 χρόνια στο ραδιόφωνο.

Όσο έχω δύναμη και έχω φωνή και όσο θα έχω αέρα στα πνευμόνια μου, θα ευχαριστώ τον Μπάμπη Χριστόγλου, γιατί πριν 18 χρόνια με επέβαλλε στην κυριολεξία στο μικρόφωνο».

 

 

πηγή: to10.gr

Ο Όμρι Άλτμαν «βλέπει» Ισπανία

Previous article

Σημειώσεις από το Μόναχο

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.