0

Εντελώς διαφορετικά πράγματα είδε όλη η Ελλάδα τότε στην Ριζούπολη και εντελώς διαφορετικά πράγματα ο Μποροβήλος. Πάει να βγάλει στραβή όλη την Ελλάδα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr!

Ορισμένες από τις δηλώσεις του στην συνέντευξη:

Το «Μποροθρύλος» σάς είχε ενοχλήσει;

«Κοιτάξτε, εγώ έπαιξα πάρα πολλά χρόνια όπως ξέρετε. Για 20 συναπτά έτη ήμουν στην Α’ κατηγορία και είναι λογικό όταν έχεις μια τέτοια μεγάλη διαδρομή, να σου μεταδίδει ευθύνες όταν τα πράγματα δεν τον βόλευαν. Νομίζω ότι στην πορεία, παρά τα όποια λάθη υπήρξαν, γιατί υπήρξαν λάθη. Μόνο αυτός που δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη… Όμως, τολμώ να πω με περηφάνεια ότι σε μεγάλο παιχνίδι μεγάλο λάθος δεν είχα. Υπήρξαν κάποια λάθη, τα οποία ήταν σε επί μέρους παιχνίδια. Επί σειρά ετών ήμουν τον πίνακα διαιτητών μεγάλης εμπειρίας, που σημαίνει ότι έπαιζα παιχνίδια μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντας και ντέρμπι, δεν θα βρει κάποιος λάθη που να έχουν στιγματίσει την καριέρα μου».

Σε καφενειακό επίπεδο έχει ακουστεί ότι το κινητό σας χτυπούσε με τον ύμνο του Ολυμπιακού. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Είναι μία μ@λ@κί@ και μισή αυτό. Ποτέ! Κατ’ αρχάς εγώ έχω παίξει 20 χρόνια διαιτητής. Θυμάσαι μία απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού. Επειδή έπαιξα 20 χρόνια, ο καθένας θα βγει να πει τη μ@λ@κι@ του».

Σας έχουν… χρεώσει την έναρξη του ντέρμπι της Ριζούπολης.

«Θα το ξαναπώ για άλλη μια φορά. Αυτοί που μου χρεώνουν τη σέντρα του εν λόγω αγώνα, είναι κάποιοι που μιλάνε τελείως ανεύθυνα. Δεν λένε με ποια αρμοδιότητα θα μπορούσα ως διαιτητής να μη ξεκινήσω το παιχνίδι. Εγώ, τότε, ως διαιτητής δεν είχα καμία αρμοδιότητα να σηκωθώ και να φύγω βάσει των τότε κανονισμών που ίσχυαν. Ήταν ένα ντέρμπι που πραγματικά είχε ένταση, έμαθα και εγώ για κάποια πράγματα που έγιναν στην άφιξη του Παναθηναϊκού, αλλά και στα αποδυτήρια ενδεχομένως, τα οποία σαφώς και δεν είχαν πέσει στη δική μου αντίληψη».

Αν τα είχατε δει με τα μάτια σας, θα μπορούσατε τότε να μην το ξεκινήσετε;

«Ακουγα κάποιες φωνές. Εγώ μπήκα στα αποδυτήρια δύο ώρες πριν τη σέντρα. Ετσι με πήγε η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Πέρα από τη μεγάλη ένταση, που προηγήθηκε της έναρξης του αγώνα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο – και δεν μπορεί κανείς να με διαψεύσει – δεν έγινε κανένα παρατράγουδο και σ’ ένα γήπεδο εντελώς ακατάλληλο με 16.000 θεατές, εκ των οποίων οι 7.000 ήταν του Παναθηναϊκού. Η Ριζούπολη ήταν μια κινούμενη βόμβα. Παρόλα αυτά δεν άνοιξε μύτη όσον αφορά επεισόδια ή κάποιο σοβαρό λάθος του διαιτητή. Κανένας δεν θυμάται τίποτα γιατί δεν έγινε. Αναφέρονται όλοι σ’ όσα έγιναν πριν από το παιχνίδι, στα οποία εγώ δεν είχα ιδία αντίληψη».

Παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πει ότι δεν έκαναν ζέσταμα. Εκεί εσείς είδατε ότι όντως συνέβη αυτό;

«Θυμάμαι ότι όντως υπήρξε ένταση κατά την έξοδο του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο, στο χώρο της φυσούνας και το ίδιο θα λέγαμε ότι συνέβη κατά την είσοδό του πριν την έναρξη. Από εκεί και πέρα, οι τότε κανονισμοί δεν επέτρεπαν στον διαιτητή να σηκωθεί και να φύγει από το γήπεδο».

Σήμερα…

«Σαφώς και έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και δίνονται άλλες αρμοδιότητες στους διαιτητές και στους παρατηρητές, αλλά εγώ μιλάω για τον τότε αγώνα».

Υπάρχει και μια φωτογραφία με τον Φύσσα που σας πιάνει από τη φανέλα.

«Εγώ γενικά, όπως σας είπα και στην αρχή της συνέντευξης, δεν είχα εντάσεις. Τώρα σε μια 20ετή πορεία αν ένας φωτογραφικός φακός έκανε κλικ σε κάποιον που μου έπιασε λίγο τη φανέλα – και δεν θυμάμαι και το περιστατικό – εντάξει μπορεί να συμβεί. Δεν υπήρχε βιαιοπραγία όμως. Λογικό είναι όμως όταν θα δοθεί ένα πέναλτι να υπάρχουν εντάσεις και διαμαρτυρίες. Κάποιος παίκτης ή παράγοντας δεν άσκησε βία πάνω μου».

Την επόμενη χρονιά έχουμε το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Πάλι κρίνεται τίτλος και είστε 4ος. Ενα ντέρμπι που σημαδεύτηκε όμως από ένα διαιτητικό σοβαρό λάθος.

«Ήταν ένα αντίστοιχο παιχνίδι τίτλου, με τον Γιώργο Δούρο διαιτητή και εμένα τέταρτο. Ήταν από τα παιχνίδια όπου πραγματικά είχε πολλή ένταση και από τα γήπεδα που δεν ήταν κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τόσο σημαντικές αναμετρήσεις. Εγιναν αντίστοιχες εντάσεις τόσο κατά την είσοδο των ομάδων όσο και κατά την έξοδο».

Δικαιολογημένο το παράπονο του Αλέφαντου από εκείνο το ματς;

«Δεν ξέρω αν ήταν δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο. Αυτό που ξέρω είναι ότι προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εγινε μια φάση που δυστυχώς δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας για να την αξιολογήσουμε όπως ίσως θα έπρεπε. Ήταν δύο παιχνίδια μεγάλες έντασης και πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας».

Εσείς θα σφυρίζατε διαφορετικά;

«Κι ο ίδιος ο Δούρος έχει πει ότι αν έβλεπε τη φάση θα αποφάσιζε διαφορετικά. Είναι απλό, δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία. Είναι μία φάση που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή και των βοηθών και του 4ου. Κυρίως όμως τον βοηθών γιατί ο 4ος ήταν πολύ δύσκολο από τόσο μακρινή απόσταση να δει τι έχει γίνει σε μία συμπλοκή».

Ποιον παίκτη γουστάρατε να σφυρίζετε;

«Εμένα μου άρεσε ο Βαζέχα, γιατί ήταν ένας παίκτης συνεργάσιμος, ένας παίκτης που ακόμα και στη διαμαρτυρία του ήταν πολύ ευγενικός και σου έλεγε την άποψή του, η οποία δεν είχε δόλο για να κερδίσει η ομάδα του. Ήταν μία άποψη που την πίστευε και συνήθως είχε δίκιο. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής με υψηλή κριτική ικανότητα και βοηθούσε, μπορώ να πω, εμάς τους διαιτητές στην άσκηση των καθηκόντων μας παρά ήταν πρόβλημα. Ενας ποδοσφαιριστής που διαμαρτύρεται καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς είναι πρόβλημα».

Ο Καραγκούνης ή ο Αλεξανδρής ήταν απ’ αυτούς τους παίκτες; Επειδή έχετε αναφερθεί σ’ αυτούς σ’ άλλη συνέντευξη.

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε πρόσωπα, αλλά όντως υπήρχαν παίκτες που πίστευαν ότι μ’ αυτήν τη συμπεριφορά θα κέρδιζαν κάτι προσωπικά ή για την ομάδα τους».

Τί είχε γίνει με τον Καραγκούνη στη Θεσσαλονίκη, πριν από τη σέντρα ενός ματς με τον Ηρακλή;

«Πριν την έναρξη ενός Ηρακλής-Παναθηναϊκός, όλο το βράδυ έβρεχε και το γήπεδο ήταν στα όρια του ακατάλληλου. Χωρίς να κάνει κάτι ο Γιώργος, ο οποίος ήταν άριστος χειριστής της μπάλας, του είπα χαριτολογώντας “μη μου πέσεις αν δεν είναι κάτι, άστο και θα το δω εγώ”. Μου λέει “είσαι προκατειλημμένος κύριε διαιτητά”. Του απάντησα ότι ήθελα να κάνουμε μια ωραία εξήγηση πριν την έναρξη του αγώνα».

Ποιο ντέρμπι θα θέλατε να σφυρίξετε ξανά;

«Εχω σφυρίξει πέντε ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό κι όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αυτό που έχω να σας πω και μπορείτε να το δείτε κιόλας, στα μεγάλα παιχνίδια δεν είχα μεγάλος λάθος. Υπήρξαν από ελάχιστα έως καθόλου. Θέλω να πω ότι ήμουν θιασώτης των μεγάλων παιχνιδιών, μου άρεσαν τα μεγάλα παιχνίδια και γι’ αυτό επειδή φρόντιζα να είχα αυξημένη την προσοχή μου και οδηγούσα αυτά τα ματς να παιχτεί ποδόσφαιρο, δεν θα βρει εύκολα κάποιος λάθη μου σε μεγάλο παιχνίδι. Αντίθετα, υπήρξαν λάθη μου σε ματς μικρότερης προβολής, με ομάδες που δεν ήταν ντέρμπι εξ ορισμού».

Μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό γιατί δεν βγάλατε επίσημη ανακοίνωση; Εχει σχολιαστεί έντονα από τον κόσμο αυτό.

«Ο Αστέρας εκφράστηκε δημόσια για τη διαιτησία από τους δύο ιδιοκτήτες του αλλά και από μένα μετά το τέλος του αγώνα. Και εγώ έκανα δηλώσεις σας θυμίζω. Αλλά όταν οι δύο ιδιοκτήτες βγήκαν και κατακεραύνωσαν αυτήν την διαιτησία με βαρύς χαρακτηρισμούς, ε, τί άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Αστέρας; Εξάλλου όπως ξέρετε η προβολή του Αστέρα στα ΜΜΕ δεν είναι ίδια μ’ αυτήν που έχουν οι μεγάλες ομάδες. Γενικά τα θέματα που δεν είναι στο “Big 4” αντιμετωπίζονται με λιγότερη προβολή. Οπότε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο. Είναι άλλο να διαμαρτύρεται μια μεγάλη ομάδα κι άλλο ο Αστέρας του οποίοι οι δηλώσει πέρασαν στις πίσω σελίδες».

 

Νίκη με τον Άρη για να βρει ξανά την ηρεμία του

Previous article

Η ιστορία των αναμετρήσεων Άρης – Παναθηναϊκός (vids)

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.