0

Του πιστώνεται ξεκάθαρα

Από την έναρξη κιόλας της σεζόν, ένα θέμα που παραμένει στον “αφρό” για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ είναι αυτό των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού. Πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, πού εντοπίζονται κενά και πώς θα γίνει το κατάλληλο πάντρεμα σε περιφέρεια και ρακέτα.

Μία ομάδα που ξέρει πως οι πιο αποτελεσματικοί χειριστές/εκτελεστές (βλ. Ντάριλ Μέικον και Νεμάνια Νέντοβιτς) είναι ταυτόχρονα το “σημάδι” του αντιπάλου, δεν έχει την ευχέρεια να τους “εκμεταλλευτεί” στον δέοντα βαθμό. Γι αυτό κιόλας, στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Δημήτρης Πρίφτης έμοιαζε να αποφεύγει τη συνύπαρξη του Ντάριλ Μέικον με τον Νεμάνια Νέντοβιτς για συνεχόμενα λεπτά.

Τι έκανε λοιπόν ο προπονητής του τριφυλλιού; Από την στιγμή που δεν μπορούσε να βγει στην αγορά άμεσα και να ξοδέψει όσα χρειάζεται για να βρεθεί η απαραίτητη ισορροπία, τράβηξε το χαρτί της άμυνας χώρου (ζώνη). Χρησιμοποίησε δηλαδή μια εναλλακτική προσέγγιση για να αυξήσει την αποδοτικότητα στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η δουλειά του προπονητή (ειδικά σε αυτό το επίπεδο) επιτάσσει άλλωστε την προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε συνθήκες και την αποφυγή κάθε είδους δογματισμού στο παιχνίδι. Κι αυτό έκανε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ προσέφυγε λοιπόν σε μια κατεύθυνση που ενδεχομένως δεν θεωρούνταν η προφανής μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Με αφορμή τον δεδομένο προβληματισμό για τα πιο ισορροπημένα δίδυμα σε περιφέρεια και ρακέτα λοιπόν, έπαιξε το χαρτί μιας σύνθετης άμυνας ζώνης, προκειμένου να κρύψει τις βασικότερες αδυναμίες των “βασικών” του -τέτοιοι λογίζονται ο Ντάριλ Μέικον με τον Νεμάνια Νέντοβιτς, κι ας ξεκινά ο δεύτερος σχεδόν κάθε αγώνα από τον πάγκο. Με τις πράξεις του, εξυπηρέτησε λοιπόν τη βασική υποχρέωση για κάθε προπονητή: βρήκε λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα.

 

Η βαθμολογία της Euroleague: Νίκη-ανάσα για τον Παναθηναϊκό!

Previous article

Τα στατιστικά λένε την αλήθεια: Όταν ο Νέντοβιτς είναι καλά ο Παναθηναϊκός κερδίζει!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.