0

Ένα χρόνο…και κάτι μετά την «πανηγυρική» υπογραφή του περιβόητου MOU για την Διπλή Ανάπλαση

Ήαν 20/11/2020 όταν υπεγράφη το MOU μεταξύ ΠΑΕ, Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων, το οποίο αφορούσε την Διπλή Ανάπλαση και τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γ.Γ. του Δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης ανέφερε ότι το πρότζεκτ θα είναι έτοιμο το 2024. Πρόκειται για την τελευταία από τις πολλές δηλώσεις που έχουμε ακούσει εδώ και ένα χρόνο, οι περισσότερες από τις οποίες όμως περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο παρά να τον κάνει να αισιοδοξεί, μιας και από ουσιαστικές εξελίξεις ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει.

Ας δούμε μερικές μόνο…από τις «εκτοξευτικές» υποσχέσεις που έχουμε ακούσει σχετικά με τον Βοτανικό. Τι τι από αυτά έχει γίνει ή θα γίνει το αφήνουμε να το κρίνετε εσεις.

Δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στις 21/11/2020:

«ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ θα έχουν συμβεί τα εξής. Στο γήπεδο το νυν της Λεωφόρου θα υπάρχει ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας και ένα μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ με εντευκτήρια κτλ. για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει να παίζει με τα παιδιά του. Στον Βοτανικό θα υπάρχει μία καινούργια γειτονιά. Με μεγάλο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό που θα του καλύπτει τις ανάγκες για το Champions League και διεθνείς του υποχρεώσεις, με καινούργιους δρόμους, με καινούργια αποχετευτικά δίκτυα, με πράσινο, μία καινούργια ωραία γειτονιά για την Αθήνα. Και ο Ερασιτέχνης θα πάρει πρώτος σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα αντικαταστήσει αυτές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σήμερα όλο αυτό το σχέδιο εδράζεται σε ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει ήδη ελεγχθεί από το ΣτΕ προληπτικά, άρα είναι απολύτως γερό, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ, ο Δήμαρχος έχει όρεξη, ο Παναθηναϊκός το θέλει, οι Αθηναίοι θέλουν μια καλύτερη ζωή, θα γίνει. ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο από το 2:08 ως το 4:00.

Δήλωση Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή «Total Football» στις 22/11/2020:

«Το γήπεδο θα γίνει. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, έχουν μπει και στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, άρα στο βαθμό που αφορά το Κράτος τα χρήματα είναι εκεί και εφόσον οι μελέτες γίνουν στην ώρα τους όπως έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων τα χρήματα θα είναι εκεί για να εκταμιευθούν και να προχωρήσουν τα έργα. Δεν αισθάνομαι καμία απολύτως ανησυχία γι’ αυτό. ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ 36 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΛΕΩ 36 ΜΗΝΕΣ.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μεταξύ 3:40 και 4:07.

Δήλωση Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή «Η ώρα των Πρωταθλητών» στις 12/12/2020:

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το έργο θα γίνει». «ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ»

Δείτε τις σχετικές δηλώσει στο 2:32 και μεταξύ 7:40 και 7:55.

Δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Face 2 Face» στο SDNA στις 2/04/2021:

«Το γήπεδο θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023».

Δήλωση του Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρου Τσιατσιάμη στο «Πρώτο Θέμα» στις 13/04/2021:

«Το project είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων. Βρισκόμαστε στη φάση των διμερών συμφωνιών από τα εμπλεκόμενα μέρη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο ενώ στόχος είναι η δημοπράτηση κατασκευής του γηπέδου να είναι στον αέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θέλουμε ο Βοτανικός στην επόμενη πενταετία να πάψει να είναι η πίσω αυλή της πόλης να μετεξελιχθεί σε μια νέα γειτονιά και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να διευθετηθούν πολεοδομικά ζητήματα να μεταφερθούν εγκαταστάσεις logistics κ.ο.κ».

Δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη στην ΕΡΤ στις 12/07/2021:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο και θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να συμβασιοποιηθεί, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσουν τα έργα».

Τα παραπάνω αποτελούν λίγες μόνο από τις αμέτρητες δηλώσεις που έχουν γίνει με αφορμή το «γηπεδικό» του Παναθηναϊκού μας. Από λόγια…μπόλικα όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς. Από πράξεις όμως; Ποιές είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί ένα χρόνο τώρα.

Είχαμε λοιπόν την συμφωνία της σύμβασης μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, καθώς και Ερασιτέχνη – ΑΕΠ Ελαιώνα για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ. Από εκεί και πέρα εκτός…από τις μακέτες τις οποίες πολλάκις έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, είχαμε την έγκριση των 75 εκατομμυρίων από την Ε.Ε. για τα σύνοδα έργα του πρότζεκ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ), ενώ για την κατασκευή του γηπέδου βρισκόμαστε σε φάση…έγκρισης των 90 περίπου εκατομμυρίων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με το συγκεκριμένο τοπίο να παραμένει «θολό» παρά τις όποιες αισιόδοξες δηλώσεις και δημοσιεύματα. Επιπλέον, είχαμε την δημοσίευση στο ΦΕΚ των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου σύμφωνα με τον οποίο, ο Ερασιτέχνης για 15 χρόνια θα παίρνει το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις, προκειμένου να συντηρεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο του τριφυλλιού ενώ υπάρχει η δυνατότητα να παραταθεί αυτό το χρονικό διάστημα με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού. Σε αντίθετη περίπτωση το ποσοστό αυτό θα καταβάλλεται στον Δήμο (!), o οποίος θα αναλάβει την συντήρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Από εκεί και πέρα τους τελευταίους μήνες επικρατεί…άκρα του τάφου σιωπή. Τις τελικές συμβάσεις τις περιμένουμε από Απρίλιο και όσο τις είδατε εσείς άλλο τόσο τις είδαμε κι εμείς. Την δημοπράτηση του έργου…τον Σεπτέμβρη ακόμα την περιμένουμε, εκτός βέβαια και αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν αφορούσαν το έτος που διανύουμε αλλά…κάποιο από τα επόμενα. Όσο…για την σιγουριά που εκφραζόταν για ολοκλήρωση του πρότζεκτ το 2023…ο Παντοκράτορας δεν έχει να σχολιάσει κάτι. Ο καθένας έχει το μυαλό για να κρίνει αν πρόκειται για ρεαλιστικό σενάριο ή για μία ακόμα κοροϊδία στην πλάτη του πολύπαθου λαού του Παναθηναϊκού. Και μέσα σε όλα έχουμε την έγκριση νέων μεταναστευτικών δομών στο χώρο της Διπλής Ανάπλασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακούστε λοιπόν κύριοι. Ο λαός του Παναθηναϊκού έχει υποφέρει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια και όσον αφορά τα γηπεδικό, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Επειδή λοιπόν την κοροϊδία την έχουμε φάει…με τον κουτάλι και με το παραπάνω βγείτε και πείτε αλήθειες, διότι ΟΛΟΙ θα κριθείτε από τις πράξεις και όχι από τις ψεύτικες υποσχέσεις σας. Ο Παντοκράτορας σας θέτει όλους προ των ευθυνών σας. Ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας οφείλει να έχει το δικό του γήπεδο και όπως μεριμνήσατε για άλλα σωματεία οφείλετε να κάνετε το ίδιο για τον Παναθηναϊκό. Όχι άλλα λόγια.. Μόνο πράξεις.

ΥΓ1. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της ΑΘΗΝΑΣ και αυτό οφείλεται να το έχετε καλά υπόψιν σας ΌΛΟΙ.

ΥΓ2. Το αν το πρότζεκτ του Βοτανικού προχωρήσει οριστικά θα το αποφασίσουν τα μέλη του Ερασιτέχνη κρίνοντας τις συμβάσεις και αν αυτές είναι προς όφελος του Συλλόγου.

ΥΓ.3 ΑΝ ο Παναθηναϊκός πάει στον Βοτανικό θα το κάνει παραχωρώντας την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ που είναι η Λεωφόρος και η οποία αξίζει παραπάνω από το γήπεδο που θα φτιαχτεί στον Ελαιώνα. Και φυσικά το νέο του γήπεδο θα πρέπει να είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Συνεπώς οποιαδήποτε αξίωση του Δήμου ή του Κράτους από ποσοστά εισιτηρίων και από χρήσεις εντός του γηπέδου θα αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Εισιτήρια, Ονοματοδοσία, Εμπορικές χρήσεις εντός γηπέδου ΟΛΕΣ στον Παναθηναϊκό. Τίποτα λιγότερο.

ΥΓ4. Γήπεδο στη Λεωφόρο γίνεται και παραγίνεται. Το ότι δεν έχει την πρόθεση κανείς από τους αρμόδιους να το κάνει είναι άλλο θέμα.

ΥΓ5. Από τα εγκαίνια στα 100 χρόνια το 2008…στο 2024 και βλέπουμε…

 

 

 

Ιτούδης: “Είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την Εθνική”

Previous article

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.