0

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 40.000 στο κλείσιμο της χρονιάς του 2021, η Όμικρον φαίνεται να εξαπλώνεται με μη ελεγχόμενο ρυθμό προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας, και πιο συγκεκριμένα στις ΜΕΘ του covid.

Η συντριπτική πλειοψηφία (86,28%) των κρουσμάτων που καταλήγουν να χρειάζονται διασωλήνωση είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα να πιεστεί ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να εμβολιαστεί οχυρώνοντας τόσο τον οργανισμό του όσο και τις αντοχές του Ε.Σ.Υ.

Η επιτροπή των ειδικών συνεχίζει να επιμένει σε προτάσεις μέτρων που θα αφορούν την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους ανεμβολίαστους, οι συζητήσεις όμως αφορούν προς ποιες ομάδες ανθρώπων θα ισχύσει αυτή η υποχρεωτικότητα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση, όμως οι δηλώσεις ανθρώπων του υπουργείου υγείας, όσο και μεμονωμένων μελών της επιτροπής των ειδικών, δείχνουν ότι τα μέτρα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών δε θα αφορούν το επαγγελματικό κομμάτι του πληθυσμού, αλλά ο διαχωρισμός θα γίνει ηλικιακά.

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την προσθήκη!

Previous article

Πολύ πιθανό να πάρει …ψίχουλα για Χατζηγιοβάνη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.