0

H συντεταγμένη αντίδραση από τον Ολυμπιακό και τον «στρατό» του μετά την άδικη αποβολή του Σάντσες

Δύο ημέρες έχουν περάσει και ακόμα γράφουν για την κόκκινη του Σάντσες. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει τον «στρατό» του και παντού δύο μέρες τώρα διαβάζω, ότι ήταν κόκκινη του Σάντσες και με λύσσα υπερασπίζονται τον Κλάτενμπεργκ. Οι άνθρωποι καρφώνονται κιόλας, δεν το κάνουν λίγο συγκεκαλυμένα. Στα ίσα. «Πείραξες τον Κλάτενμπεργκ; Θα κάνουμε το άσπρο μαύρο».

Μία φάση, που ότι και να μου πουν οι κριτικοί διαιτησίας ΟΦΑ(όπου φυσάει ο άνεμος, η αλλιώς με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω), ότι και να μου πουν και κάτι δήθεν αντικειμενικοί άποψη δεν αλλάζω. Ηταν μία απόφαση-ανέκδοτο η κόκκινη  του Σάντσες, όσο και να χτυπιέστε όλοι όσοι από την Κυριακή το βράδυ έχετε πάρει το ντελάλι και το φωνάζετε. Και επειδή κάποιοι στέκονται στα λόγια του Γιοβάνοβιτς μετά το ματς και βγάζουν το αυθαίρετο συμπέρασμα, ότι ούτε ο προπονητής δεν είπε κάτι να τους πω, ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν ήθελε να δώσει άλλοθι στους παίκτες και καλά έκανε και δεν είπε κουβέντα για την διαιτησία. Και να τους ενημερώσω, ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις ο προπονητής του Παναθηναϊκού έλεγε, ότι ήταν άδικη η κόκκινη του Σάντσες. Είχε την άποψη που έχει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου από την Κυριακή το βράδυ. Οποτε πέφτει ο μύθος, ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν είπε για την διαιτησία, διότι πιστεύει, ότι σωστά αποβλήθηκε ο Σάντσες.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Από την Κυριακή το βράδυ όσα σάιτ πρόσκεινται στον Ολυμπιακό, αλλά και όσα μέσα πρόσκεινται στην ομάδα του Πειραιά με λύσσα υπερασπίζονται την απόφαση του Ολλανδού διαιτητή. Θα ήθελα πολύ η ίδια φάση να δοθεί κάποια στιγμή κόκκινη σε παίκτη του Ολυμπιακού, για να ζήσω τις κωλοτούμπες που θα κάνουν, όπως γίνεται χρόνια τώρα. Εκτός του ότι λένε για την φάση του Σάντσες γράφουν για την κάψα τους για τον Κλάτενμπεργκ. «Δεν είχε κανένα λόγο ο Παναθηναϊκός να αποσύρει την στήριξή του στον Κλάτενμπεργκ» και άλλα τέτοια….χαριτωμένα.

Θα μου πει κάποιος. «Ρε Τάσο τώρα τον θυμηθήκατε τον Κλάτενμπεργκ; Κάποιοι φώναζαν εδώ και καιρό και ο Παναθηναϊκός τον στήριζε». Να πω και για αυτό ότι για μένα οτιδήποτε έχει σχέση με Ελληνα διαιτητή, δεν πρέπει να εμπλέκεται με την Σούπερ Λίγκα. Δηλαδή ξένοι διαιτητές και ξένος αρχιδιαιτητής μόνο πρέπει να είναι στην Σούπερ Λίγκα. Ναι με τον Χίγκλερ έγινε η πιστολιά στον Βόλο και με τον Γκεστράνιους παλιότερα, αλλά οι Ελληνες διαιτητές έχουν τελειώσει για μένα όταν στην 20ετία έκαναν όργια στα ελληνικά γήπεδα και έχουν δείξει ότι πάνε με όποιον έχει τα κόζα. Αρα Ελληνες ποτέ. Όταν ο Κλάτενμπεργκ ήρθε πιστέψαμε όλοι, ότι και με το βαρ η κατάσταση θα βελτιωθεί. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς αυτό έγινε για ένα σημαντικό διάστημα. Το πρωτάθλημα το πήρε η καλύτερη ομάδα κάθε χρόνο και επειδή ο Κλάτενμπεργκ προσπαθούσε να κρατάει ίσες αποστάσεις έβγαλε και ανακοίνωση εναντίον του ο Ολυμπιακός. Αυτό τον Κλάτενμπεργκ θέλαμε όλοι μας εκτός από την ομάδα του Πειραιά, αυτόν τον Κλάτενμπεργκ στήριζε και ο Παναθηναϊκός και άλλες μεγάλες ομάδες. Ο χρόνος πέρασε, όμως και ο Κλάτενμπεργκ …ζήλεψε την δόξα του Σπάθα.

Ξαφνικά το γύρισε και άρχισε να έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Ειδικά τον τελευταίο μήνα βλέπουμε συνεχόμενες περίεργες διαιτησίες σε βάρος του Παναθηναϊκού με αποκορύφωμα τον ορισμό του Φωτιά(που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Καρυπίδη, όπως ξέρει όλη η πιάτσα) και την διαιτησία του Ολλανδού Χίγκλερ. Ξαφνικά οι διαιτητές, που όριζε ο Κλάτενμπεργκ άρχισαν να πιστολιάζουν τον Παναθηναϊκό. Εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό αυτό το έβλεπαν, υπήρχε δυσαρέσκεια και την Κυριακή το βράδυ επίσημα απέσυρε την εμπιστοσύνη του. Γνώμη μου είναι, ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει πιο νωρίς, αλλά έστω και τώρα έγινε το σωστό.

Ο Κλάτενμπεργκ πλέον δεν λειτουργεί σαν Αγγλος, αλλά σαν Ελληνας της εποχής της παράγκας. Το γεγονός ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Μαρινάκη και κάνει τα χατήρια σε αυτόν και στο φιλαράκι του τον Καρυπίδη(θέλει να τον βγάλει Ευρώπη) δεν το βλέπουμε μόνο στο γήπεδο, αλλά από την Κυριακή το βράδυ το διαβάζουμε με όλους τους τόνους, από όλα τα μέσα που εκφράζουν τον Ολυμπιακό. Δεν κρατήθηκαν και τα ομολόγησαν όλα. Αυτόν τον Κλάτενμπεργκ δεν τον θέλει ο Παναθηναϊκός και δεν τον θέλει καμία ομάδα, που θέλει τα παιχνίδια να κρίνονται στα γήπεδα. Ο Ολυμπιακός είναι λογικό να τον θέλει διότι στο πρόσωπό του βλέπει τον άνθρωπο, που θα επαναφέρει την …τάξη και τα 90-10 τα 100-0 υπέρ του.

Φυσικά αυτό που λέω και θα λέω είναι ότι στην θέση του Κλάτενμπεργκ πρέπει να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής. Όχι για πολύ, για ένα χρόνο, διότι παραπάνω θα γίνει και αυτός …Ελληνας. Πρέπει κάθε χρόνο να έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή διαφορετικό, ξένους διαιτητές, για να κρίνονται τα πρωταθλήματα και οι νίκες στα γήπεδα.

*Χρόνια τώρα έχω μάθει να λέω και να γράφω αυτό που πιστεύω, χωρίς να φιλτράρω τίποτα, ούτε φοβήθηκα ποτέ να πω ότι είμαι Παναθηναϊκός. Το να μου κουνάνε το χέρι δύο μέρες τώρα κάποιοι και να λένε ότι είμαι υπερβολικός σε αυτά που γράφω και να λένε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ζήσει μεγάλες σφαγές και αυτή δεν ήταν, απλά να τους πω ότι υποδείξεις δεν δέχομαι από κανέναν. Ούτε χαρακτηρισμούς. Το ότι συντάσσονται με την γραμμή που δίνει ο Ολυμπιακός από την Κυριακή το βράδυ ας το κοιτάξουν. Οσο για τις σφαγές που έχει ζήσει ο Παναθηναϊκός φυσικά και ισχύει ότι για μία 20ετία τον πήγαιναν πριονοκορδέλα. Για αυτό και λέω ότι αυτά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τα έχει κάνει καμία άλλη ελληνική ομάδα. Αυτό λέω εγώ από αυτούς ακούω, ότι όλες οι μεγάλες ομάδες λίγο πολύ έχουν κάνει τα ίδια. Από κει και πέρα το γεγονός, ότι τώρα δεν είναι τα πράγματα όπως ήταν για μία 20ετία δεν σημαίνει ότι όποτε πιστολιάζεται ο Παναθηναϊκός θα παίρνω και την άδεια τους για να γράψω, διότι αλλιώς θα με …χαρακτηρίσουν. Ούτε αρεστός θέλω να γίνω σε κανένα. Πάντα λέω και γράφω αυτό που πιστεύω όσο και αν ενοχλεί. Τελειώνω εδώ και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Α1 Γυναικών: Στις 26/1 το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Previous article

Ιτούδης: «Ανταγωνιστικός και καλύτερος εντός έδρας ο Παναθηναϊκός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.