0

Η ρύθμιση που εντάχθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο 

Η τροπολογία για το 15% του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού από τα έσοδα του ποδοσφαιρικού γήπεδο στον Βοτανικό κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή. Η συζήτηση και η ψήφισή της από την Ολομέλεια, προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Η ρύθμιση που εντάχθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο προβλέπει σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει πως:

«Επεκτείνεται σε 49 έτη από 15 που ισχύει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβλέπεται η καταβολή ποσοστού 15% επι των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του μνημονευόμενου γηπέδου προς το αθλητικό σωματείο ΠΑΟ».

Το σημαντικό όμως σημείο αφορά το τι θα συμβεί μετά το πέρας των 49 χρόνων σε σχέση με την ανανέωση της συμφωνίας. Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

«Μετά την πάροδο του ανωτέρου χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) ετών δύναται να παρατείνεται με Κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού»,

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως η σύμβαση θα ανανεωθεί μόνο αν το αποφασίσουν οι Υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης!

Γιατί θα συμβεί κάτι τέτοιο;

Γιατί πολύ απλά το γήπεδο θα είναι για πάντα στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων και κατ’ επέκτασιν του κράτους.

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει κανονικά την κατασκευή του μέσα από τα μισθώματα των εμπορικών χρήσεων που θα καταβάλει ετησίως στο ελληνικό δημόσιο αλλά ιδιοκτησία δεν θα πάρει ποτέ και θα κρέμεται από τις ορέξεις της κάθε κυβέρνησης.

πηγή: leoforos1908.gr

Εντυπωσιακή η χιονισμένη Λεωφόρος! (Pics)

Previous article

Το σκέφτονται σοβαρά για τον Παβόν – Πως μπαίνει στην εξίσωση και ο Βιτάλ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.