0

Κατατέθηκε σήμερα (18/5), ψηφίζεται αύριο. Όλοι οι σημαντικοί όροι της συμφωνίας στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Η διάταξη ξεκινά με τα διαδικαστικά, που αναφέρουν ότι το ΟΑΚΑ παραχωρείται «κατά χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση για 49 έτη στον Παναθηναϊκό». Η συμφωνία περιλαμβάνει το κεντρικό κτήριο, το κλειστό γήπεδο δηλαδή, μαζί με το σύνολο των βοηθητικών κτηρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, τον κινητό εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα περιφραγμένο χώρο. Επιπρόσθετα, στην παραχώρηση περιλαμβάνεται και το δικαίωμα αποκλέιστικής χρήσης του parking (P5).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι όροι της σπουδαίας συμφωνίας:

  • Όπως αναφέρεται σε πρώτη φάση, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτηρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.
  • Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
  • Η «πράσινη» ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 ετών για τα παραχωρούμενα κτήρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλάμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.
  • Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαικών αγώνων.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην διάταξη κατοχυρώνονται και οι λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάκληση της παραχώρησης, οι οποίοι αφορούν την πιθανότητα ανέγερσης άλλου γηπέδου (μετά το πέρας των 12 πρώτων ετών), την πτώχευση/εκκαθάριση/λύση της ΚΑΕ, την ύπαρξη λόγων ανωτέρας βίας και την μη λήψη άδειας σε σχέση με την τέλεση αγώνων.

Τέλος, υπάρχει και πρόβλεψη και για την λειτουργία των γραφείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, αφού ορίζεται μεταβατική περίοδος ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης για την αποχώρησή της από αυτά.

 

Απορρίφθηκε η ένσταση του ΝΟ Χίου για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Previous article

Τελικός Κυπέλλου: Δομάζος και Σαράφης θα μεταφέρουν το τρόπαιο στο χορτάρι του ΟΑΚΑ

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.