0

Ο Ντάνιελ Πράνιτς έχει σηκώσει κούπα με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά παρακάτω όσα ανέφερε στη συνέντευξη:

Αρχικά Καλησπέρα, Πράνιτς πως είσαι;

«Είμαι πολύ καλά. Ελπίζω και εσύ να είσαι καλά. Θέλω να δώσω τα χαιρετίσματα μου σε όσους δουλεύουν στον Παναθηναϊκό. Σε όλους τους παίκτες, στο staff, στον προπονητή, που έκαναν εκπληκτική δουλειά αυτή τη σεζόν».

Για τον τελικό του κυπέλλου:

«Ακολουθώ τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω τόσο χρόνο γιατί είμαι απασχολημένος με πράγματα που αφορούν την προπονητική, αλλά βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μία πολύ καλή σεζόν με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ελπίζω να συνεχίσουμε ως το τέλος. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Μετά από 8 χρόνια σε τελικό κυπέλλου είναι καλό πράγμα. Ελπίζω να το απολαύσουν. Και στο τέλος ελπίζω ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το τρόπαιο».

Για το τι κάνει τώρα στη ζωή του;

«Είμαι στη διαδικασία να φτιάξω την άδεια του για το δίπλωμα του UEFA pro και είμαι σε καλό δρόμο να το τελειώσω σύντομα. Είμαι προπονητής σε μία μικρή ομάδα στην 3η κατηγορία της Κροατίας και παλεύουμε να ανεβούμε στη 2η κατηγορία. Είμαι λίγο απασχολημένος αλλά τα πάντα είναι για το ποδόσφαιρο και περιμένω για το δίπλωμα προπονητικής».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε στο μέλλον ως προπονητή του Παναθηναϊκού:

«Έχω χρόνο ακόμα. Αν γινόταν θα ήταν ευχαρίστηση μου. Αλλά τώρα ο Παναθηναϊκός έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή και πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα για αυτά που έκανε. Και αν έρθει η ώρα να σκεφτεί κάποιος για μένα και αισθάνομαι έτοιμος γιατί όχι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δε θα πήγαινα για πλάκα. Θα ήταν ευχαρίστηση μου να ήμουν προπονητής σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

Για τον αν θα ήθελε να βρίσκεται σ’ αυτό το παιχνίδι:

«Σίγουρα. Αυτό είναι το κανονικό. Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο σου λείπει. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι σίγουρα. Θα ήθελα να ήμουν εκεί, εάν όχι να παίξω να το παρακολουθήσω, αλλά το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουν παίκτες του Παναθηναϊκού στο ματς. Είδα το τελευταίο παιχνίδι που έχασαν από τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ. Αυτό όμως είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι». Πρέπει πρώτα να το απολαύσουν. Πρέπει να υπάρχει πίεση σίγουρα επειδή ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει τρόπαιο 8 χρόνια. Είναι πολύς καιρός. Όταν παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο θες να κερδίσεις κάτι και τώρα είναι πολύ κοντά σε αυτό. Γνωρίζω ότι θα έχουν μεγάλη υποστήριξη από τη Θύρα 13 και όλους τους υποστηρικτές. Και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και να παίξουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο σαν να παίζουμε στο σπίτι μας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Αν απολαύσουν το ποδόσφαιρο θα αποβάλλουν την πίεση και θα έχουν μία καλή ευκαιρία να πάρουν το τρόπαιο”.

Για το τι σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του αγώνα και πως μπορούν να το διαχειριστούν όλο αυτό:

Σίγουρα είναι δύσκολο. Υπάρχουν νεαροί παίκτες που δεν κοιμούνται πριν από τέτοια παιχνίδια. Και έχεις και έμπειρους παίκτες που γι’ αυτούς είναι απλά ένα κανονικό παιχνίδι. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό μπορώ να θυμηθώ ότι ήμασταν μία έμπειρη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για να καθησυχάσεις τους νέους παίκτες, για να νιώθουν ασφαλής και να μην αισθανθούν την πίεση στον αγώνα. Πίεση αλλά θετική πίεση. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Και σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο προπονητής σ’ αυτό. Είμαι σίγουρος πως έχει διαβάσει τα πάντα και γι’ αυτό έβαλε 9 νέους παίκτες στο προηγούμενο ματς επειδή θέλει να είναι έτοιμος για αυτό το ματς και επειδή είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος. Ο Γιοβάνοβιτς πήρε τον έλεγχο και δε θα δώσει ούτε το 1 τις εκατό  για να σε εκπλήξει για κάτι. Δεν υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Η ομάδα που θα είναι πιο έτοιμη, πιο ήρεμη με τη μπάλα θα κερδίσει το παιχνίδι”.

Για την εμπειρία του ΠΑΟΚ σε τελικούς τα τελευταία χρόνια απέναντι στη δίψα του Παναθηναϊκού για ένα τρόπαιο μετά από τόσα χρόνια. Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα;

Σ’ αυτό δεν μπορείς να πεις με σιγουριά. Δεν είμαστε στο αύριο, μετά το παιχνίδι, αλλά η εμπειρία είναι πολύ πολύ σημαντική σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Επειδή έχεις τους παίκτες που ξέρουν πώς να πάρουν αυτό το ματς. Δεν ξέρω πόσοι παίκτες από τον Παναθηναϊκό μπορούν να κερδίσουν κάτι, ίσως να υπάρχει αυτό το στατιστικό, αλλά είναι ένα παιχνίδι όλα ή τίποτα. Πρέπει να κάνεις έξυπνο παιχνίδι στα 90 ίσως και 120 λεπτά, για τα πέναλτι, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Πιστεύω πως ο Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμος για όλα και έχει προετοιμάσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα και δεν μπορούμε να πούμε ποιος θα κερδίσει. Για μένα πολύ σημαντικό είναι και οι υποστηρικτές της ομάδας να μείνουν πίσω από την ομάδα ότι και αν συμβεί, επειδή ο Παναθηναϊκός έκανε μία καλή σεζόν και μετά από πολλά χρόνια έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το κύπελλο. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν τελικά ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το τρόπαιο επειδή οι φίλαθλοι και το κλαμπ το αξίζουν. Και ο Παναθηναϊκός το αξίζει για να αρχίζει να χτίζει μία καλή ομάδα για την Ευρώπη που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια. Είναι μία καλή σεζόν και θα χρειαζόταν να βάλουμε μία τελεία με την κατάκτηση του κυπέλλου“.

Για τον αν είναι σημαντικό το ποιος θα βάλει πρώτος γκολ στον τελικό:

“Αν είναι δυνατόν να σκοράρει γρήγορα στο παιχνίδι φυσικά είναι σημαντικό. Πιστεύω θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, θα είναι ένα παιχνίδι μυαλού σαν το σκάκι. Χρειάζεται να είσαι έξυπνος. Το πιο σημαντικό είναι να μη δεχθείς γκολ. Με το 0-0 παραμένεις στο παιχνίδι. Γιατί έχει 120 λεπτά ίσως και πέναλτι, θα υπάρχει πίεση και από τις 2 πλευρές. Αν σκοράρεις φυσικά είναι η καλύτερη επιλογή”.

Τι θυμάσαι από τον τελικό του 2014. Δεν γνωρίζουμε πολλά που ίσως να έγιναν στα αποδυτήρια. Τι έγινε μόλις κατακτήσατε το τρόπαιο;

“Έγιναν πάρα πολλά. Με τον Τάσο Λαγό για παράδειγμα. Όταν μιλούσα σχετικά με την εμπειρία και στους νέους παίκτες. Ήταν νέος τότε και μπορείς να καταλάβεις την πίεση που τον κατέβαλε. Και για τον τον ηρεμήσουμε του είπα, αν δεν έχεις επιλογές δώσε τη μπάλα σε μένα και θα κάνω κάτι. Και τότε αυτό ήταν το πιο σημαντικό, καθώς ένας έμπειρος παίκτης πρέπει να δώσει την εμπιστοσύνη στους πιο άπειρους. Πρέπει να τους πιστέψεις. Δε χρειάζεται να που τους πιέσεις αρνητικά. Θετική πίεση αν θες να παίξεις ποδόσφαιρο. Οι έμπειροι παίκτες να πάρουν πολλά πράγματα στην «πλάτη» τους».

Για το αν η εξέδρα παίζει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια:

«Φυσικά παίζουν παιχνίδια, είτε τέτοια είτε όχι. Παίζουμε μπάλα για τους φιλάθλους. Χωρίς αυτούς δεν είναι τόσο ενδιαφέρον. Και για μένα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζεις μπροστά στη Θύρα 13, όχι μόνο για αυτούς, αλλά για τη δύναμη των φιλάθλων. Επειδή δίνουν την ώθηση και σου δίνουν έξτρα ενέργεια. Αν δεν έχεις φανς στο γήπεδο δεν είναι το ίδιο. Οι φίλαθλοι πάντα σε υποδέχονται και ελπίζω να είναι κύριοι και να υποστηρίξουν τις ομάδες τους. Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί. Χρειάζεται να είναι πίσω από τις ομάδες και να δημιουργήσουν μία καλή ατμόσφαιρα».

Για την γνώμη του για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

“Αν δεις τα αποτελέσματα και ακούσεις τι λένε, κάνει εκπληκτική δουλειά. Τώρα το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι της ομάδας και ο κόσμος  υποστηρίζουν τον προπονητή. Ένα σημαντικό πράγμα για παράδειγμα στην πρώτη μου σεζόν στον Παναθηναϊκό όταν κερδίσαμε το κύπελλο και πήγαμε στην Ευρώπη ήταν πως δεν ξεχάσαμε την δουλειά που είχαμε κάνει. Φυσικά τώρα όλοι λένε πρέπει να πάρουμε μεγάλους παίκτες. Συμφωνώ αλλά τώρα έχουν ήδη καλή ομάδα και δε χρειάζεται να αλλάξει πολύ. Στην πρώτη μου σεζόν κάναμε αυτό του είδους το λάθος. Φέραμε κάποιους παίκτες που δεν χρειάζονταν και ο Παναθηναϊκός ξέχασε τους παίκτες που έκαναν τη δουλειά στα αποδυτήρια. Πρέπει να τους ανταμείψουμε και τότε να χτίσουμε γύρω από αυτό που έχουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν πρέπει να λέμε πρέπει να φέρουμε 10 καινούργιους παίκτες και να δώσουμε λεφτά. Βήμα βήμα. Και να αφήσουμε στον προπονητή  το τι χρειάζεται επειδή αυτός ξέρει το καλύτερο”.

Για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

“Ναι επειδή το έδειξε και ξέρει τι κάνει. Είναι σημαντικό να τον υποστηρίξουμε και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει και την επόμενη σεζόν κάτι παρόμοιο με φέτος και ίσως και καλύτερα”.

Για το πιο είναι πιο σημαντικό στοιχείο για τον τελικό, το τεχνικό ή το σωματικό μέρος:

“Το πιο σημαντικό σε ένα τελικό είναι το μυαλό. Πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο με το μυαλό και τα τεχνικά, σωματικά και τακτικά πράγματα ήδη τα έχεις. Είναι έτοιμοι για αυτόν τον τελικό, προπονούνται ένα χρόνο, αλλά το μυαλό πρέπει να δουλευτεί για το σωστό δρόμο. Αν το μυαλό σου αρχίζει να «τρελαίνεται» δεν μπορείς να κάνεις απλά πράγματα στην τεχνική, στην τακτική. Δεν μπορείς να καταλάβεις  τον προπονητή σου, τι ζητάει από σένα. Είναι σημαντικό να έχεις καθαρό μυαλό και να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις, γιατί χρειάζεται να το κάνεις. Και είμαι σίγουρος ότι ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πώς να εξηγήσει στους παίκτες του πώς να είναι ήρεμοι και να πάρουν αυτήν την ευκαιρία επειδή συμβαίνει μία φορά το χρόνο”.

Για το αν έχει να πει κάτι στους φίλους του Παναθηναϊκού:

“Θέλω να πω σε όλους ότι αισθάνομαι την αγάπη τους σχεδόν κάθε μέρα. Με ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Instagram μου στέλνουν όλη την ώρα μηνύματα και δεν έχουν ξεχάσει πράγματα για μένα, για την ομάδα. Πρέπει να τους πω πως αυτή η σεζόν είναι παρόμοια με αυτή του 2014. Πήγαμε στην Ευρώπη νικήσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του, και παίξαμε  στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ και κερδίσαμε. Ελπίζω  να γίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ οι φίλαθλοι ήταν εκπληκτικοί και τους συμβουλεύω να είναι πίσω από την ομάδα ότι και αν συμβεί. Όλοι θέλουμε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το τρόπαιο και να το φέρει σπίτι, αλλά όλο αυτό μπορούμε να το κάνουμε μαζί. Θα προσπαθήσω να δω το ματς, επειδή έχω και εγώ αγώνα αύριο. Έαν δεν έχω χρόνο να το δω, θα είμαι με όλη μου την καρδιά δίπλα στην ομάδα δίπλα στο προπονητικό επιτελείο  και στους φιλάθλους.”

Για τον αν έχει επαφές με παλιούς τους συμπαίκτες:

“Ναι έχουμε με μερικούς. Με τον Πέτριτς, με τον Σίντεφελντ. Ακολουθεί ο ένας τον άλλον στα social media. Με τον Νάνο, με τον Ζέκα. Έχουμε επαφές φυσικά. Δε μπορείς να ξεχάσεις ποτέ τους παίκτες με τους οποίους έπαιξες και όλους τους φίλους. Είναι φυσικό στη ζωή να πας στην μία πλευρά, να πας στην άλλη πλευρά. Αλλά εάν έχεις χρόνο να συναντήσεις ο ένας τον άλλον θα είναι πολύ καλό. Ίσως ο Παναθηναϊκός να μπορούσε να διοργανώσει κάτι τέτοιο. Αν κερδίζαμε το κύπελλο, ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για φιλανθρωπικό σκοπό. Θα ήταν ωραίο”.

πηγή: paopantou.gr

Η μάχη των προπονητών που θα κρίνει τον τίτλο!

Previous article

Ο τελικός που κρίθηκε στο στρίψιμο της δεκάρας (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.